ברכה על נרות חנוכה בבית של מישהו אחר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/12/20 20:34 כח בכסלו התשפא

שאלה

שלום,

ראיתי במשפחה של אשתי מנהג קצת מוזר: כשמגיעים כולם ל"הדלקת נרות" משפחתית אזי בעל הבית מברך ומדליק, ואחריו כמעט כל הגברים הבוגרים (לפחות אלה שרוצים) מדליקים אחריו חנוכיות אחרות *בברכה*. שאלותי:

1. האם יש איזשהו מקור להתיר דבר כזה? איזשהי דעה,יחידה ככל שתהיה? אני לא שואל כדי לעשות מעשה,אלא כדי ללמד זכות, כי אני לא מעוניין למחות במי שסומך אפילו על דעת יחיד רחוקה,אלא רק במי שמאה אחוז טועה.

2. בנר ראשון כולם בירכו שהחיינו, האם לאחר מכן בביתם כשהם מדליקים לא יאמרו שהחיינו, או כיוון שזו מראש היתה ברכה לבטלה צריכים לומר שוב?

תשובה

שלום וברכה

א. איני חושב שזה הדבר הנכון לעשות. אני לא מכיר עמדת מיעוט שסוברת אחרת.

ב. ברכת שהחיינו עצמה לא הייתה לבטלה, ובדיעבד אין לבטלה כי היא לא נאמרה עם הדלקת הנר עצמו.

כל טוב