ברכה אחרונה

חדשות כיפה רבני כושרות 11/08/20 08:56 כא באב התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב, לאחרונה קיבלתי על עצמי לברך ברכה אחרונה אחרי כל ארוחה.

אשאל כמה שאלות שלא ברורות לי לגבי ארוחות שאני אוכל.

אני אוכל כל יום חזה עוף ואורז ומשתדל להוסיף גם חלה בשביל לברך ברכת מזון אבל נגיד ואני באיזשהו מקום ואני מביא בקופסא חזה עוף ואורז (בגלל תפריט) ושכחתי להביא חלה, מה אני צריך לברך בברכה הראשונה? רק על האורז, רק על החזה עוף או כל אחד בנפרד? ומה היא הברכה האחרונה שאני צריך לברך בארוחה כזאת ?

ועוד שאלה, אני אוכל שקדים ואגוזי מלך, ברכה ראשונה זה בורא פרי העץ אבל מה הברכה האחרונה שאני צריך לברך כשאני אוכל שקדים ואגוזים?

תודה רבה ומצטער על החפירה

תשובה

שלום וברכה

המוציא פוטר הכל, אך במידה ולא אוכלים לחם יש לברך על כל מין ברכה בנפרד, במקרה שהזכרתם על האורז מזונות ועל העוף שהכל. ובברכה אחרונה יש לברך בורא נפשות..

הברכה האחרונה על שקדים ואגוזים הינה בורא נפשות.

בברכה

יצחק דביר