ברית מילה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/10/18 11:12 כה בתשרי התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי משהו שמציק לי לפני כמה זמן אמרו לי שחז"ל אומרים שברית מילה מפחיתה את האנה המנית וזה הכניס אותי לדכאון קצת בקתי לגי זה באתרי רופא ואין שום הבדל אבל עדין יש לי משהו שמציק לי לגבי המשפט של חז"ל "הנבעלת לערל קשה לפרוש"-זה מאמת נכון שדינה נהנתה כול כך מהאונס שלה שלא יכלה לעזוב והיו צריכים לכחת אותה בכוח או שמתנגדי ברית המילה איבתו את הפירוש. תודה ואשמח לתשובה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ברית מילה היא מצווה שנצטווה אברהם אבינו ע"ה, ואין כל קשר לשאלות של הרגשות. אנו מקיימים את מצוות הקב"ה ללא נמוקים וללא הסברים. אנו בטוחים שהקב"ה אבינו הוא, והוא נותן לנו את המצוות על הצד הטוב ביותר וכל אתרי הרפואה למינהם רואים זווית מסוימת בלבד, אבל אנחנו צריכים לעשות את צווי הקב"ה שהוא היה הווה ויהיה, הרואה ויודע הכל.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ