ברית מילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/10/18 08:24 כד בתשרי התשעט

שאלה

אנו מתגוררים בחו"ל ובעתיד הקרוב יוולד לנו בן בעזרת השם. האם מותר לעשות ברית ע"י רופא ולא ע"י מוהל שאינו רופא? אם כן, האם הרופא חייב להיות יהודי?

אם מותר, מה מהלך הטקס ומהן הברכות?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתהא לכם לידה קלה ונעימה ומשמחת, עם טעם של עוד.

את ברית המילה צריך לקיים לשם מצווה. העובדה שהמוהל הוא גם רופא - אינה פוסלת אותו, אולם קודם לכל הוא צריך להיות מוהל, המקיים את המצווה לשם המצווה.

על כן, כדאי לפנות לגורמים שונים במקום בו אתם נמצאים לצורך כך, כגון לבית חב"ד המקומי (שזו אחת הזכויות הגדולות של בית חב"ד). אם לא תמצאו - אנא שלחו לי את מקום הימצאכם,ואנסה לעזור.

כל טוב