ברית מילה בשנת אבל

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 23/12/18 12:03 טו בטבת התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב. אני בשנת אבל על אבי ז"ל. האם מותר לעשות ברית מילה עם סעודה באולם אירועים לבני שנולד? כמובן ללא מוסיקה..

אם אסור, אז האם מותר לעשות סעודה באולם של בית הכנסת?

תודה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום.

מותר לעשות סעודה גם באולם, ולך מותר להשתתף.

לגבי האחים שלך (אם יש) - אם מדובר באשכנזים אז המנהג הוא שיכולים להגיע לברית אבל לא להשתתף בסעודה, ואם מדובר בספרדים, יכולים להשתתף גם בסעודה.

אגב, מזכיר את דברי חז"ל - שכאשר נולד בן לאחר פטירה במשפחה, נרפאה כל המשפחה.

שיהיה במזל טוב ונחמה מן השמים

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן