בריכה בתשעת הימים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/08/19 14:46 ד באב התשעט

שאלה

האם מותר בתשעת הימים למזרחים

להיכנס לבריכה מחוממת ביתית בעומק פחות ממטר?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין להכנס לברכה מחוממת, למרות שזה רק מטר אבל אפשר לרחוץ כל גופו בה, ולא התירו אלא בבריכה קרה כפי שכתוב שנהגו לשחות בים וכדו', אבל בריכה מחוממת נראה שגם לספרדים הדבר אסור בשבוע שחל בו. אמנם השנה יש מקום לדון האם יש דין של שבוע שחל בו, ורבו בכך המנהגים (גם בין בני ספרד), בכו"א אלו שלא מחשיבים השנה את הימים הללו כשבוע שחל בו יכולים לרחוץ אבל מי שמחשיב את השבוע כבוע שחל בו נראה שאין להתרחץ במים חמים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן