בקשת סליחה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/04/20 18:33 ל בניסן התשפ

שאלה

לפני כמה זמן הייתי במסה לפולין ואמרתי לחבר בצחוק שמישהיא נפדעב ממשהו שהוא אמר לה והוא הלך לבקש ממנה סליחה האם אני צרילך לבקש סליחה על זה שעבדתי עליו הוא בטוח לא פגוע ממני היום ואם אני יבקש ממנו סליחה או כנראה לא יבין על מה אני מדבר וזה יהי מוזר וגם כנראה הוא ידבר עליי עם חברים שלו על זה שאני מוזר וסתם מבקש סליחות מוזרות ואז יצא שחברים שלי יחשבן שאני מוזר ואז יצא ששכרו יצא בהפסדו כי בסוף הוא סלח לי מזמן אם הוא בכלל נפגע אבל הוא ידבר עלייל שון הרע האם אפשר לא לבקש סליחה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין צורך לגשת לחבר מכיוון שזה יעורר יותר בעיות מאשר הצלחה, אבל צריך לקבל בקבלה גמורה שלא לעשות שוב מעשים כאלו וכן להתוודות על הפגיעה הזאת, ולעשות מעשים שיוכלו להטיב ולחזק את הבחור שנפגע מהמעשה שלך (בלי לגלות לו על המעשה) וכל יש לתת צדקה.

שבת שלום וחודש מבורך

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ