בקשת סליחה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/01/20 19:18 ז בטבת התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב השאלה שלי היא לפני כמה שנים רבתי עם חבר בקטנה על כיסה זה עבר לקחת דחיפות לא מעבר עכשיו אני בטוח שהחבר שכח מהמקרא ואני חושב שברגע שאני יבקש ממנו סליחה הוא לא יבין על מה מדובר וילעג לי על זה שאני מוזר ומבקש סליחה על שטויות וגם זה יכול לגרום לזה שהוא ידבר על זה ברבים ואז זה יגרום הלבנת פנים חשוב לציין שאני בחברה חילונית האם בכל את כדאי לבקש סליחה או שאפשר לקפל פטור על המקרא הזה כי זה יצא מצב ששכרו יצא בהפסדי יום טוב

תשובה

בסד

שלום אם הוא מחל לך , לפי דעתך, ואתה מצטער על כך וזה יכול לגרום לבעיות חדשות. עדיף לא לעורר את "הדובים".

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי