בקשת מחילה בענייני דייטים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/07/20 13:56 טו בתמוז התשפ

שאלה

לפני שנים רבות הציעו לי שידוך של משהיא שהתארסה אך לאחר זמן הארוס ביטל.

לאחר שהיא הכירה אותי מיד התאהבה כשהארוס לשעבר שמע הצטער מאוד וביקש לחזור אך היא כבר אהבה אותי.

והאמת שאני באותו זמן לא הרגשתי בשל לנישואין . הבחור התחתן ואני והיא לאחר זמן רב גם נפרדנו והיא הספיקה להתחתן.

גם אני התחתנתי ובקשתי ממנה מחילה וסליחה כי הרגשתי שעשיתי לה עוול.והיא סלחה לי

שאלתי היא האם אני צריך לבקש סליחה גם מאותו בחור שהיה מאורס לה ביטל ורצה לחזור ובעצם בגללי הוא עבר משבר

תשובה

שלום וברכה

אם אינך יודע שהוא פגוע ממך - אינך חייב לבקש סליחה.

שאם לא כן, אין לדבר סוף: הלוא כל בחור שנמצא בתהליכי היכרות עם בחורה גורם צער לאחרים שמעוניינים בה, וקשה לחשוב על כך שהוא יצטרך לבקש מהם סליחה.

כל טוב ושמחת חיים