בקשה מהקב"ה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 20/05/19 13:40 טו באייר התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב. יש לי שאלה אבל היא הזויה ברמות.

האם הקדוש ברוך הוא יכול לתת לאדם כוחות על(מהירות על אנושית, חוזק על אנושי, לעוף..)?

ואם אדם גדול מאוד בתורה כמו האר"י הקדוש היה מבקש דבר כזה הוא היה מקבל?

תודה מעריך אם תתן לי תשובה.

תשובה

שלום וברכה,

הקב"ה ביכולתו, לעשות וליצור הכל, וכמובן גם את הדברים שציינת.

אך הקב"ה לא עושה דברים שאין בהם צורך בעולמנו, במיוחד דברים, שהם בגדר ניסים שמחוץ לטבע.

וכמובן, שכאשר יש דברים שיש בהם צורך, הקב"ה גם לפעמים משנה את הטבע לצורך כך. עלינו לזכור תמיד, שהקב"ה בסופו של דבר שולט ומנהיג את הטבע.

ברכה והצלחה