בעיות בנישואין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/05/19 12:36 כב באייר התשעט

שאלה

אנו משפחה דתית לאומית בת 8 נפשות נשואים 21 שנה, ישנה בעיית תקשורת חמורה ביני לבין אשתי , היא מצדדת תמיד בצד של הילדים אפילו אם זה לא נכון ונגד בעלה (די בכוונה) , כמו כן היא די עצבנית ואף אלימה פיזית כלפי (לעיתים רחוקות) ומקללת אותי מול הילדים גם , אני מבליג כבר שנים , האם כדאי במצב זה כבר להתגרש או לנסות לגשת ליעוץ (המשקעים שלה די גדולים ומתפרסים על גבי שנים) , קשה לי להמשיך בדרך זו , ואף בעבר היינו בפגישה עם רב ראשי של עיר , אך היא הסיתה את האש אלי בפגישה ולא נתנה לי לספר כלום (אלה רק האשימה אותי) . אשמח להכוונה .

תשובה

שלום וברכה

אוי...

אין מתאים ממך לענות על שאלה זו.

קרא את שאלתך, ונראה כי בין טוב ממך לדעת מהו הדבר הנכון והטוב לעשותו.

ללכת ביחד, מתוך רצון, ליועץ.

ללכת מתוך רצון ונכונות לנטוש את שיח הצודק, את שיח ההאשמות, ואת שיח ההסתות וההסטות, ורצון של שני הצדדים ללמוד איך פוגשים האחד את השני, איך מדברים האחד עם השני, ואיך פותחים את הלב האחד לשני.

אין משהו טוב מזה, והסדנאות אלה מסוגלות להביא את הזוגיות למקום נפלא.

כל טוב ובהצלחה גדולה