בעיה כרונית בצומות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/07/18 12:06 ד באב התשעח

שאלה

שלום הרב,

אישתי סובלת מבעיה כרונית במערכת העיכול, יש תקופות שהיא צריכה ללכת להתפנות 3-5 פעמים ביום (יציאות מימייות). (סליחה אם התיאור היה לא במקום)

בגלל זה היא מתייבשת מאוד מהר והיא צריכה להקפיד על שתייה.

1. מה דינה בצומות קלים/תשעה באב או יום כיפור?

2. כיצד צריך לנהוג כשהיא רוצה כדור להקל על

הבטן או על כאבי ראש ?

3.האם אפשר לשתות אם טיפה מים כי היא חייבת?

הבעיה שאנחנו יודעים שנכנס לצום, אז היא הולכת להיות חולה בגלל זה, יותר משאדם רגיל מרגיש חולשה.

תודה רבה הרב !

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

מתשעה באב דחוי היא פטורה. לפני יום הכיפורים תשאל שוב ונבדוק עד כמה הדבר חמור והאם יש צורך בשיעורין.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן