בני עקיבא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/02/19 11:01 יד באדר א'

שאלה

יש לי דבר שאני מטלבטת לגביו מלא זמן...

בני עבקיבא צריך להיות מופרד או מעורב?

אני מסכימה עם ההלכה שאומרת שבנים ובנות צריכים להחיות בצורה נפרדת כרגע

הסניף שלנו הולך להיות נפרד כדי למשוך את הגרעין החזק והדתי יותר..

האם עדיף שבני עבקיבא מצד אחד יעבור על ההלכה של לא להיות מקום מעורב

כדי למשוך חניכים שהם פחות חזקים מבחינה דתית ושבאים לסניף בגלל בנים/בנות במקום שיהיו כל השבת ברחוב וידרדרו למקום לא מפוקח

או שעדיף שהסניף יהיה נפרד וימשוך ילדים חזקים וטובים שאין חשש שידרדרו?

בנוסף לזה יש לי עוד שאלה

חב"ב

יש איסור שאומר שמפרידים חופים(אפילו אם הלבוש צנוע)כי האווירה של חוף מעורב היא קלת ראש ולא אחראית

חב"ב שלנו מעורב ואחרי השיחות כולנו נשארים ביחד בנים ובנות האווירה קלת ראש

האם בגלל שחבב למרות שהוא מקום דתי ובנים ובנות באים בלבוש צנוע חייב בהפרדה בגלל שיש אווירה של קלות ראש ואנטרקציה בין בנים לבנות?

בברכה,

נחשוניסטית

תשובה

שלום וברכה

שאלות מעין אלו הן שאלות שאין עליהן תשובה אחת נכונה.

גם למי שקובע שיש איסור לקיים חברה שלמה, בה יש בנים ובנות כאחד.

בדיוק מהשיקולים שאת מציינת: מחד גיסא, אין אומרים לו לאדם חטוא בשביל שיזכה חברך, ואם כן ברור שצריך להימנע מלעשות חטא; מאידך גיסא, יש מקורות רבים הקובעים כי אם מדובר בנושא ציבורי, בהצלה רוחנית וכדו' – הדבר מותר.

כל זה, כאמור, גם לאלה הסוברים כי מבחינה הלכתית החברה צריכה להיות נפרדת.

על כן, אין לנו אלא לבחור באחת מהדרכים. יש כאלה שבחרו בראשונה, נטשו את בני עקיבא, ופתחו תנועה אלטרנטיבית; יש כאלה שבחרו בשנייה, ומתוך תנועת בני עקיבא פועלים להתקדמות מתמדת; ויש כאלה הסבורים כי מלכתחילה יש לנהוג כך, ולבנות חברה שלמה ראויה, ולא רק כפעולת הצלה.

בכל מקרה, יש להבחין בין חוף מעורב ובין חברה בסניף. אווירת קלות ראש שבסניף אינה טובה, אבל היא רחוקה מהמצב בחופים, וטוב שלא להגזים.

ועיקר העיקרים – בכל מקום בו את נמצאת היי תמיד בעולם התיקון, לאמור: בחיים מתמידים של התעלות ותיקון המצב הנתון.

כל טוב