בניית סוכה

חדשות כיפה רבני כושרות 20/09/21 10:59 יד בתשרי התשפב

שאלה

שלום,

בעלי בנה סוכה, ביצע הכל אך נשאר רק להרכיב את הבד מסביב לסוכה (יש את השלוש רצועות סביב הסוכה), יש קרשים, סכך וקישוטים. העניין הוא שהבד מהשנה הקודמת לא נשמר היטב ואמא שלי שגרה במרחק של שעה וחצי מאיתנו רוצה להביא לנו את הבד שלה.

ערב חג אנו עושים אצל חמותי ולא נהיה כלל בסוכה שלנו. האם ניתן לפגוש את אמא שלי חצי דרך בחול המועד (לפני שחוזרים לבית) בכדי להקל עליה את הנסיעה ולקחת ממנה את הבד? האם ניתן להרכיב את הבד של הסוכה במהלך חול המועד?

במידה ולא אמא שלי תיאלץ לנסוע בערב החג שעה וחצי להביא לנו את הבד.

תשובה

שלום וברכה

נסיעה כזו היא לצורך המועד, וכדי להמנע מטרחה מרובה בערב החג מותר לעשות אותה במועד עצמו.

בברכת חג שמח

יצחק דביר