בניית סוכה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/09/20 09:38 כד באלול התשפ

שאלה

שלום רב,

יש לי מרפסת בדירה בגודל של 1.5/2.0 מ'. שתי קומות מעלי (בגובה של כ-6.0מ') יש מרפסת בגודל זהה. האם אני יכול לבנות את הסוכה במרפסת?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

השו"ע (סי' תרכו) כותב שלא עושים סוכה תחת בית, וכן גג וכדו'. על כן לצערי אי אפשר לצאת בסוכה שבמרפסת ומעליה מרפסת נוספת. אפילו שהמרחק בין המרפסות 6 מטר, כיוון שהתורה ציותה "בסוכת תשבו" שלא יסוכך עליה בשני קירויין.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ