במה למלא את השבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/11/19 21:35 כח בחשון התשפ

שאלה

היי, התחלתי לשמור שבת ואני גר בבית חילוני אשמח לדעת מה אני כן יכול לעשות בשבת בין אם זה ביני לבין עצמי או ביני לבין משפחתי

(אני הולך לבית כנסת בערב שישי, קורא תהילים, ובערב קורא את שיר השירים) אבל שאלתי פעם שעברה שאלה של טלוויזיה שהתשובה הייתה אם בכוונתי לראות טלוויזיה במטרה להנות ולהעביר את הזמן אז אסור ואשמח לקבל עצה מה לעשות בלי הטלוויזיה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אשריך שאתה הולך לביה"כ, וקורא תהילים. תוכל למלא את שבתך גם בלימוד תורה, ונוסף לכך בזמן איכות עם משפחתך בדיבור ואפילו במשחקי חברה (קופסא וכד') שמותרים בשבת, וגם לטייל ועוד רעיונות.

מי ששומר את השבת, זוכה לבד מעצם המצווה, לחיים שיש בהם יותר משמעות, איזון, משפחתיות ונחת.

ככלל, מציאת חברים שעשו מהלך דומה לך, תסייע לך בתהליך.

חזק ואמץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן