בית כנסת לעומת חשמל

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/12/20 20:22 ד בטבת התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי שאלה , אני מחפש את הזיווג שלי, הרבה בנות שאני נתקל שואלות, אני מאוד משתדל עם השבת, הולך לתפילות, שיעורי תורה, לא נוסע בשבת, לא טלפון, רק חשמל, אני יודע שזה אסור אבל זה המצב שלי כרגע(אני יודע שזה איסור מדרבנן ולא מתורה)

. לעומת זאת, אותן בנות שומרות שבת אבל אפילו לא מתעסקות בקודש בכלל, לא בית כנסת, לא תפילות, לא שיעור תורה. הולכות עם חברות וכד, שבת חול.

ואני שואל, איפה הניסיון כאן? מסתכלים אלי כאל דרגה נמוכה יותר. אבל הניסיון שלי הוא פי כמה וכמה יותר משלהן. השבת שלהן מלאה בחול, שלי מלאה בתפילות ושיעורי תורה לפחות.

אז מדוע אני "הנחות" כאן?

תשובה

שלום

קודם כל אתה בוודאי לא 'נחות'. יש לך הרבה מאוד זכויות ומעלות, ויש גם חסרונות, כמו שיש לכל אחד.

מן הסתם גם לבנות הללו יש חסרונות, והיחיד שיודע מה באמת מעלתו הרוחנית של כל אחד הוא בורא עולם.

אני בוודאי לא אשפוט אותך על מה שאתה עושה, כי זה תפקידו של בורא עולם.

אחרי הדברים הללו, אני חושב שאפשר במידה מסוימת לנסות להבין את אותן בנות, ששייכות מן הסתם לציבור הדתי, ומחפשות מישהו שמגדיר את עצמו כשייך לציבור הזה ולכיוון הזה.

בפועל במציאות החברתית הנוכחית יש מצוות שיותר 'נחשבות' כמלמדות על רמה דתית (כמו שבת וכשרות) ויש כאלה שפחות 'נחשבות' כאלה (כמו לשון הרע, לימוד תורה ועוד).

אני ממליץ לך לנסות ולהתחזק בנקודה הזאת, מכיון שבמציאות הנוכחית היא יכולה להוות מחסום עבורך (מה גם שבאמת זה דבר חשוב, גם אם זה "רק" איסור דרבנן).

בהצלחה רבה בתהליך ההתקדמות שלך ובע"ה במהרה תמצא את זיווגך המתאים והנכון