בית הכנסת שהופך למדרשיה לנשים על חשבון

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/12/21 20:20 ד בטבת התשפב

שאלה

בבית הכנסת שלנו הוציאו את מנין הגברים ביום שלישי לתפילת מנחה וערבית לאוהל פתוח הכוונה רק לחלק עליון, והקימו ביום זה מדרשיה לנשים של הגרעין התורני. מדרשית בוקר עד השעה 14:00 ומדרשיה אחר הצהריים עד השעה 19:00 המדרשיה גובה תשלום מהנשים. המדרשיה אינה משלמת כסף לשמוש בבית הכנסת. המתפללים בגיל מעל 65. מי שמחליט זה הצעירים של הוועד של בית הכנסת שלא מגיעים לתפילת המנחה וערבית ביום שלישי.

שאלתי

האם מדרשית הנשים עדיפה על תפילה במנין. בעלי בין מתפללי בית הכנסת

הולך כל יום לתפילה.

....

אודה לך על התשובה

תשובה

שלום וברכה

הדבר החשוב ביותר בבית הכנסת הוא שהדברים ייעשו שם מתוך שלום, הסכמה, שיח משותף, ורצון של כולם שיהיה טוב לכולם.

העובדה שנשים לומדות - היא יפה מאוד.

העובדה שזה לא נעשה בהסכמה - היא לא טובה.

צריך לשבת ביחד, ולחפש את הדרך לטובת העניין, בין לתפילה ובין ללימוד של הנשים.

וכשזו תהיה השפה - יימצא גם הפיתרון.

כל טוב