ביטול עסקה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/01/22 00:15 כג בשבט התשפב

שאלה

קרוב משפחה הזמין מגילת אסתר אצל סופר סת"ם. לאחר יומיים מן הזמנה, בשל חילוקי דעות במשפחה על ההוצאה הכספית הגדולה נתבקש לבטל את העסקה.

האם יכול לבטל העסקה, כל עוד לא שילם לו כלל?

קרוב המשפחה טען כי לא נעים לו לבטל. סופר הסת"ם כנראה לא החל במלאכה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם הסופר כבר הזמין את הקלפ והדיו וכו', אין לבטל. אבל אם לא התחיל בפעולות לכתיבה אפשר להתחרט, אבל יש בזה איסור שאדם צריך לעמוד בדיבורו והן שלך הן ולאו שלך לאו, ובכל מקרה חייבים לבקש מחילה מהסופר. כמו כן אם הסופר ביטל הזמנות אחרות ג"כ יש לדון מצד הפסד ממון בגרמא ויש לפצות את הסופר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ