ביטול חתונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/06/20 15:40 ט בסיון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב, לפני כמעט שנה הייתי אמורה להתחתן אך בוטלה החתונה. אני רוצה לברר ולשאול בעניין תכשיט שנשאר לי מאותה תקופה. אני החזרתי את כל התכשיטים שהבחור נתן לי . נשארה אצלי רק הטבעת שההורים שלו קנו לי אחרי שהתארסנו שלא החזרתי את הטבעת הזו כי נשכחה אצלי ולא רציתי לצור איתו קשר לאחר הפרידה. היום לאחר שנה אני תוהה לעצמי האם אני צריכה להחזיר אותה או עדיף שאחזיר אותה על פי ההלכה. או באופן כללי האם יכולים לקטרג . אשמח לתשובתך תודה רבה מראש

תשובה

שלום

זה לא קשור לקטרוג, אבל בהחלט נכון שתחזירי אותה, כי ברור שהם נתנו אותה בגלל שהיה ברור שזה הולך לקראת חתונה, ומכיון שזה לא קרה בסוף, צריך להחזיר.

אם קשה לעשות את זה ישירות, אפשר לבקש ממישהו אחר שיחזיר להם.

כל טוב ובשורות טובות