ביטול חתונה - התייעצות דחופה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/01/19 17:16 טו בשבט התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

אני ובן זוגי 44 יום לפני החתונה ולצערנו נתקלנו בצומת דרכים לא קטנה . ברצוני קודם כל לציין שאנחנו לא חיים אורח חיים דתי , אלא אורח חיים עם המון אמונה בהקבה ,בעברי הייתי ילדת אולפנה .

הכל התחיל לקראת סוף התיכון ,הכרתי אותו בגיל 18 ,היינו אז צעירים ולא חשבנו יותר מידי על המשמעות כמובן.

הזמן עבר לאט לאט התחלנו להכיר וניתקלתי אצלו בבעיית הדיבור הלא יפה .לצערי העצבים שלו לעיתים רחוקות הובילו איתו לקלל.כבר אז כל הזמן רציתי לסיים את הקשר בגלל זה והוא כל פעם התחנן והבטיח שזו הפעם האחרונה

הזמן עבר הלכנו ללמוד כל אחד ונתקלתי לראות את גם סימני עצלות אדם שלא יוזם מספיק ,קם מאוחר כל הזמן ,לא משקיע במה שהוא עושה

בתקופת הלימודים העדיף לבזבז חסכונות ולא לצאת לעבודה .למרות השיחות ושהסברתי ודיברנו על הכל .אני בזמן הלימודים מאוד השקעתי גם לימודים גם עבודה וגם מלגות .לא ראיתי את הצד הזה בו ותמיד אמר מה אכפת לך ,בחירות שלי וכו

לאחר תקופת הלימודים עברנו לגור ביחד ,אני עובדת בעבודה רצינית,משקיעה בבית ובעבודה .

והוא הבטיח שנעבור לגור יחד הכל ישתפר עבודה וגם מידת העצבים והמילים הלא יפות .

לצערי עברה כבר מעל שנה .החתונה מיועדת למרץ.

בשנה האחרונה הוא הציע לי נישואין ואני אמרתי כן ,וגם עם המון חששות והתלבטויות עם עצמי .

השנה האחרונה היתה שנה קשה ,אלמנט הדיבור הלא יפה חזר על עצמו ,לעיתים קללות לעיתים דיבור לא נאה .עזבתי את הדירה להוריי הוא הבטיח שזו תהיה הפעם האחרונה .יש לציין שהוא אדם יחסית עצבני ,מתעצבן מהמון דברים שלא קשורים דווקא אליי כמו בנהיגה ,מנהלים שהיו לו ,הוריו ועוד.

פיטרו אותו במהלך השנה וחצי האחרונים 3 פעמים ,כל פעם מסיבות אחרות לעיתים אשמתו שלו לעיתים לא .אך לאורך העבודה לא ראיתי השקעה .לא היה קם מוקדם ולא מסודר בעבודתו .

וזה גם נושא שמאוד קשה הוא טוען שאני לוחצת עליו ..למרות שהנושא הזמן זמן רב.

את נושא הקללות הוא רוצה לשפר וללכת לטיפול זוגי .

בנוסף עם החתונה הצד שלו התלהב כל כך ורצה לעזור עד שעשו לנו מריבות גדולות בבית , הוא מאוד אוהב לרצות ואני מאוד אוהבת לעשות מה שאני מרגישה. וזה נורא מתנגש ,אני יודעת לעמוד על שלי ואני יודעת מה אני רוצה וכל זה קשה לו מאוד . גם דעותיי בנושאים מסויימים ועקרונות שלי קשים לו .

כיום אנחנו מספר ימים אחרי ריב ואני מאוד מתלבטת מה לעשות . יש לי המון משקעים וגם מניחה שלו . לעיתים אנחנו חושבים שנינו שאנחנו פשוט לא מתאימים אבל אוהבים ומעריכים אחת השניה .

מפחיד אותי להתחתן עם בן אדם שמדבר לא יפה אליי ,שאני לא רואה בו חריצות ואופיו כל כל מרצה .

הוא רוצה ללכת לטיפול זוגי ולהתחתן ולעשות

ואני לא מרגישה שאני שם , המון חששות .

המון פעמים נאמרים המון דברים אנחנו 7 שנים יחד וזה לא מעט .דברים קשים משניי הצדדים שכבר נראה שאין מה לעשות .

מפחדת להתחתן ופשוט להתגרש אחר כך .. התחושה שלי אומרת שזה לא זה

שהכרנו צעירים ואוהבים ושעבר זמן וכל אחד בראש מעט אך שנינו יחד בכל זאת .

תשובה

שלום וברכה

ראשית, חיזוק ואימוץ במצב המורכב שאת נמצאת בו.

בשל העובדה שאיני איש טיפול או ייעוץ - אני לא מוסמך לומר לך דברים חתוכים.

יש לי הצעה לעזרה ראשונה, שלמדתי מניסיוני:

אני מציע שתקראי את הדברים שלך עצמך.

נראה לי כי תוכלי לקרוא בעצמך שנראה במבט ראשון שאת משערת שאת נכנסת למלכודת שאת לא רוצה להיות בה.

אם זה אכן כן - תיזהרי מהחלטות שאין את רוצה לקבל.

אפילו במחיר עיכוב החתונה.

ואז תלכי לבדך לייעוץ. לפני ייעוץ זוגי. שיעזור לך לעשות סדר במחשבות שלך עם עצמך.

כל טוב ובהצלחה גדולה