ביטול התפילות וביטול טבילה במקווה לנשים - קורונה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/03/20 07:41 יט באדר התשפ

שאלה

שלום הרב

האם יש לבטל טת התפילות בבתי הכנסת בגלל הוראת משרד הבריאות שאסור להתכנס בחדר אחד?

האם מותר להתכנס בכל זאת עד 20 אנשים?

או שעדיף בכלל לבטל לגמרי תפילות אפילו של עשרה?

האם אשה שהגיעה זמנה לטבול לטהרה אסור לה לטבול והיא ובעלה אסורים?

יש הרבה הודעות על זה, מה ההלכה?

תודה

נעם

תשובה

שלום

חייבים לנהוג כפי הוראת הרבנות הראשית לישראל, אשר הודיעה שיש להשמע להנחיות משרד הבריאות כלשונן ולא לחרוג מהן.

זה אינו נושא לרב פרטי או ארגון פרטי, אלא פסיקה לכלל ישראל והיא בידי הרה"ר.

לפיכך-

יש להמשיך קיום מניין בבית הכנסת. אך לא לאפשר כניסה של יותר מעשרה אנשים.

כיצד הדבר מעשי?

על ידי שתי אפשרויות:

א. לעשות תורנות מראש של חלוקה מי מגיע באיזה יום לאיזו תפילה, וכך יש רישום של עשרה בדיוק, והקודם להרשם הוא הזוכה.

ב. לא לעשות רישום, אלא שמי שמגיע מעשרה ראשונים נכנס להיכל, והוא סוגר אחריו את הדלתות. כל מי שהגיע לאחר מכן- מתפלל במניין ברחבה הפתוחה תחת כיפת השמים מחוץ לבית הכנסת, ששם מותר יותר מעשרה אנשים שכן זה אינו חדר סגור. במרחק שני מטר האחד מחבירו.

נוסף לכך, מי שמתפלל בביתו צריך לכוון את זמניו כך שיתפלל במקביל לשעה שהמניין מתפלל בבית הכנסת.

לא מבטלים תפילות מחד, ולא מרבים מתפללים יותר מהמותר מאידך.

לגבי טבילה במקווה-

הרבנות הראשית על פי משרד הבריאות, אוסרת רק על נשים בבידוד לטבול.

לעת עתה אין איסור לנשים שאינן בבידוד לטבול, ומקואות הנשים נשארים פתוחים.

לכן נשים שאינן בבידוד צריכות לטבול כרגיל עד הודעה אחרת מהרה"ר ומשרד הבריאות.

גברים צריכים להמנע מלטבול, שכן זו מידת חסידות, ולכן משרד הבריאות הודיעה על סגירת מקואות גברים. אך טוב שיטילו על עצמם ט קבין קבין כגון מקלחת ארוכה.

ישועות ונחמות