ביזיון

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/11/20 12:42 ח בכסלו התשפא

שאלה

אם יש בן אדם שמקבל הרבה ביזיונות בחיים ומציקים לו , האם זה בגלל עוונות? , ומה הוא צריך לעשות כדי שיפסקו?

וסליחה שאני שואל את אותה שאלה פשוט התשובה נמחקה לי .

תשובה

שלום

התשובה היא - לא.

כלומר, יכול להיות, אבל אי אפשר לדעת.

באופן כללי, כשבאים על האדם ייסורים, זה יכול להיות מכל מיני סיבות. למשל: כפרת עוונות, דרך להרבות לו שכר בעולם הבא, ניסיון, ועוד.

זה כמובן יכול וצריך לעורר לחשוב אם יש משהו שאני צריך לתקן, אבל לא לשקוע בהאשמה עצמית שזה באחריותי.

לגבי מה ניתן לעשות - אני חושב שצריך גם כמובן להתפלל על זה, וגם לחפש דרכים מעשיות ומועילות איך לפעול כדי להפסיק או למעט את זה - זה יכול להיות גם בכיוון של התייעצות עם אנשים שמכירים אותך, האם יש משהו שאתה צריך לשנות בהתנהלות, וגם דרך אנשים שבקשר עם אלו שגורמים את הביזיונות הללו, במחשבה האם יש אפשרות להשפיע עליהם להפסיק. וכן לבחון האם יש דרך להתרחק מהמציאות שבה זה מתרחש.

בנוסף, אני ממליץ לעבוד עבודה פנימית, שהיא לא קלה, במטרה להתקדם לכיוון מצב, שבו פחות לוקחים ללב את הדברים, ומבינים איך לא להתפעל מיחס של אנשים אחרים, תוך הבנה שמבחינת האמת, כל דבר כזה מוריד אותם ומעלה אותך. אבל זה בהחלט לא קל.

יש עוד משהו שכתב הרב חיים מוולוז'ין ואני מניח את זה לפניך: "דבר בדוק ומנוסה - אם יהי לאיש שונאים, אם יפעל אצל עצמו שהם צדיקים בזה, ויאמר שמסתמא דיברו עליו לשון הרע שהם סוברים שהוא אמת וכדומה, תיכף כשידרוש זכותם ויפעל אצל עצמו שהדין עמהם, מיד יתהפכו לאוהבים".

בהצלחה רבה