בטל בשישים

חדשות כיפה רבני כושרות 21/01/19 16:44 טו בשבט התשעט

שאלה

טבל בטל בשישים?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

במשנה (חלה ג, י) מובא דינם של פירות מעושרים שהתערבו בפירות שאינם מעושרים ('טבל'):

"הטבל אוסר כל שהוא מין במינו, ושלא במינו בנותן טעם".

כלומר: אם התערבו פירות ה'טבל' בפירות ממין שונה, הם בטלים בשישים, אך אם התערבו בפירות מאותו המין – הם אינם בטלים ואפילו בכמות קטנה מאוד. הסיבה לכך היא מפני שניתן להפריש מן הפירות ולתקן את האיסור, ומשום כך הם נחשבים כ'דבר שיש לו מתירין' שאינו בטל .

בברכה

יצחק דביר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן