בחירת שם לבן

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/10/20 16:16 ד בחשון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב, אני ובעלי מחפשים שם מתאים לבן שלנו שיוולד בעזרת הדם בקרוב. מתלבטים בין השמות: אדיר, קורן ופאר.

נשמח לעזרתך.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אינני מבין בשמות - עשיתי לכם 'שרות' של חיפוש תשובות ברשת. להלן הדברים שמצאתי מתוך האתר של הרב רביד כהן

https://rabanim.net/ :

השם קורן , הוא שם נחמד , לכתחילה לא הייתי ממליץ עליו היות ואינו שם מקראי כמו כן , מי שיעיין בטיפים המצויים באתר בבחירת שם יבין לבד מדוע לכתחילה לא כדאי להשתמש בשם זה.

השם אדיר הוא שם חזק מאוד (יכול להעיד על חוסר שקט וחוסר רוגע) אחד מכינויי ה' יתברך כשהייתי קטן קראו לי אדיר ורב גדול הוסיף לי את השם "רביד" כדי להשרות עלי רוגע.

השם פאר הוא שם מקורי ונחמד , אפשר להשתמש בו , אבל לכתחילה עדיף שם מהמקורות שם של אחד הצדיקים , אבותינו הקדושים , הנביאים , הראשונים , האחרונים לא חסר צדיקים

לסיכום: משמעות השם פאר היא יופי והדר , השם מוזכר בנביא ישעיהו: "פאר תחת אפר" (סא',ג') אם את ובעלך מאוד אוהבים את השם הנ"ל ומסכימים עליו , אפשר להשתמש בו , המון הצלחה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן