בחירת שם לבן

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/11/19 07:22 יג בחשון התשפ

שאלה

בוקר טוב כבוד הרב,

בעזרת השם בחודש מרץ ( תאריך משוער ב-31/03) אני אמורה ללדת בן (ילד שלישי) אני לא יודעת איזה שם לבחור בהית יש בת בשם טלי ובן בשם אוריאל. אשמח לקבל הכוונה.

תודה ויום טוב.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אני לא יודע לתת הכוונה, וזה גם לא נכון לדעתי.

מה שכן,ראוי שזה יהיה שם מהשמות המקובלים בעם ישראל מדורי דורות או שם בעל משמעות בלשון הקודש (כמו השמות של שני הילדים שלך).

כתוב בספרים שלהורים יש מעין רוח הקודש כאשר הם בוחרים שם לילדיהם. כדאי לנצל זאת.

לכן אני מציע אחת משתי אפשרויות - או שתבחרו מראש שם על שם מישהו יקר לכם או שם ששניכם מאוד מתחברים אליו, או שתחכו לאחרי הלידה, ואז תבחרו שם שקשור למועד הלידה שלו (תאריך, חג, פרשת השבוע או דברים אחרים).

והעיקר שבעזרת ה' הכל יהיה בבריאות ובהצלחה

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן