בחירת שם לבן השם רפאל והשם ריף

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 13/07/20 01:15 כא בתמוז התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב במזל טוב נולד לנו בן שישי תודה לאל.

נשמח לדעת את דעתך על השם ריף רפאל

אני חולמת על השם עוד מתחילת ההריון עד כדי כך שלא חשבתי על אף שם אחר.

אשמח לדעת את דעתך

תשובה

שלום וברכה,

ומזל טוב גדול.

השם רפאל הוא שם נפלא ובעל משמעות חשובה. הוא קשור לרפואה מאת ה', ואף שם של אחד ממלאכי השמים.

השם ריף הוא שם מודרני. הגיע מלועזית Reef.

והוסיפו לשם הזה את המשמעות בעברית של שן סלע, רצף סלעים עשויים חול או אלמוגים. אך הוא לא שם יהודי מקורי.

אפשר אולי להוסיף שהשם ריף מזכיר את ראשי התיבות "רי"ף" = רבנו יצחק אלפסי. שהיה אחד מגדולי ישראל לפני כ-1000 שנה בערך.

למעשה, אתם בוחרים את השם של ילדכם. וכל שם שתאהבו ותכוונו עליו לטוב עבור הילד, זה בסדר.

אך לכתחילה השם ריף הוא לא שם ממקור יהודי, ולכן אם זה לא הכרחי עבורכם היה עדיף לוותר עליו.

בהצלחה רבה

הלל