בדיקות לשלילית מחלות מין וכו... טרם נישואין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/10/19 10:46 יד בתשרי התשפ

שאלה

בס"ד.

האם יש חשש או סוג של " ונשמרתם על נפשכם" שאני מתחתן עם אישה שהיה לה עבר פורה

עם גברים ולא השתמשה באמצעי מניעה ( הבחורה חילונית).

האם זה מסוכן להתחתן עם בחורה כזו? ( מחלות מדבקות איידס וכו....)

האם מותר לבקש ממנה בצורה נעימה לבצע בדיקות טרם נישואין. האם מותר לבקש?

בכל זאת אני שמרתי על עצמי בהיותי נער.

מה כבודו ממליץ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כדאי לכל אשה לעשות בדיקות צואר הרחם (פאפ) ואיידס, לא בגללך אלא בגללה ובריאותה. אחוזי ההדבקות הם נמוכים כך שאין חובה לבדוק בגלל חתונה, אבל היום מומלץ לכל הנשים לערוך בדיקות אלו, לביראותן. מתוך כך גם אתם כזוג אי"ה תשמרו תורה והמצוות וביתכם יהיה טהור מכל מחלה ונגע רע חלילה, ותזכו להקים בית נאמן בישראל.

חג שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ