בגידת הורה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/05/22 09:52 כו באייר התשפב

שאלה

שלום.

אני פונה אליכם בשאלה זו לאחר 5 שבועות של התחבטות פנימית קשה.

מנקודת מבטי, הנישואים של הוריי לא מדהימים במיוחד..

לפני קצת יותר מחודש ראיתי התכתבות בווצאפ של אבא שלי, כשאיש הקשר רשום "חיים שלי".

נכנסתי ללחץ אך החלטתי לא לשפוט ישר..

כשהייתה לי הזדמנות לקחתי את המספר איתו התכתב ובאמצעות אפליקציית זיהוי איתרתי ששמה עדנה.

אני לא מכירה אף אחת שקוראים לה עדנה שאמורה להיות עם אבי ביחסים כאלו.

לא הספקתי כלכך להסתכל בהתכתבות איתה יותר מידי אבל אבא שלי מסתורי מאוד.

אני לא יודעת מה לעשות, קשה לי מאוד עם זה. אני לא יודעת אם ואיך להוכיח אותו.. מפחדת שלא יתחרט ורק יפגע באמי יותר.

מבקשת התייעצות.

בתקווה לזמנים טובים יותר.

תודה .

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מציין כאן שני כיוונים - תבדקי מה הכי מתאים לך:

תחשבי על מבוגרת שאת יכולה לשתף בעניין. קשה להתמודד עם 'משקל' כזה לבד.

תבקשי מהמבוגר לקחת אחריות בנושא.

מישהי מתאימה מהמשפחה: סבתא דודה...

מבית הספר (דמות שיש לך אמון בה): מחנכת (לאו דווקא מחנכת שלך) יועצת, עו"ס.

מהקהילה: רבנית, רב...

אם נראה לך נכון יותר להתמודד בעצמך, הגון לפנות קודם לאבא (אם לא נעים לשוחח - אפשר במכתב) כדי שיוכל לתקן.

אם הוא לא מפסיק - אז נכון לפנות לאמא שלך.

בהצלחה!!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן