בגידה לא במסגרת נישואין

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/03/20 08:49 כו באדר התשפ

שאלה

לא נשוי, בזוגיות כמה שנים , האם בגידה בבת זוג עם אישה רווקה שווה במידתה לבגידה בזמן נישואין ? זה נקרא בגידה ?

המעשה עצמו לא מוסרי זה ברור לי אבל במחינת ההלכה איך מסתכלים על זה ?

אשמח לתשובה מפורטת.

ובנוסף גם אשמח לדעת על ההסתכלות של בגידה באירוסין , לא בנישואין.

תשובה

שלום

מבחינה הלכתית, עצם הקשר ללא נישואין הוא בעייתי מאוד.

ברור שבגידה במציאות כזאת איננה כבגידה בחיי נישואין, אבל גם בגידה של גבר נשוי, היא בעיה חמורה בעיקר בצד המוסרי, וזו אכן בעיה קשה מאוד מצד התורה, וממילא כל בגידה באמון וחוסר נאמנות ורמאות הם בעיות מוסריות-תורניות קשות.

מבחינה הלכתית, מה שאנו קוראים היום אירוסין, אין לו כמעט משמעות הלכתית (מלבד סוג של מחויבות ממונית), ושניהם נחשבים עדיין רווקים. אבל כאמור לעיל מהבחינה המוסרית-תורנית זה דבר חמור מאוד, ובמיוחד בתקופה שכזאת שבה יש כבר הצהרת התחייבות הדדית שעוד לא יצאה אל הפועל, זה נורא ואיום אם אחד מהצדדים מועל באמון הזה.

במקרים של הסתבכויות כאלה (ואפילו רק משיכה לזה), מומלץ מאוד למצוא גורם רציני (רב או יועץ כלשהו) להתייעץ איתו באופן אישי.

בע"ה

בהצלחה רבה