בגידה? וחזרה בתשובה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 11/11/19 11:01 יג בחשון התשפ

שאלה

שלום וברכה

אני נשואה כ-8 שנים, ב- 4 שנים ראשונות הזוגיות היתה בשבילי סבל ארוך ומתמשך (חטפתי מבעלי הרבה אלימות מילולית והתקפי כעס וזעם) ובמחשבותי רק רציתי להתגרש אבל חששתי כי היו לנו ילדים, באותה תקופה בני אושפז עקב סיבוך רפואי ובבי"ח פגשתי מישהו נשוי ששהה שם עם אחיו ונוצר בינינו קשר שתחילה היה רק "ידידות", ובגלל המצב הנפשי הגרוע שהייתי בו בגלל הנישואים, נכשלתי... ובהמשך כשהשתחררנו זה המשיך להרבה שיחות טלפוניות עם דיבורים קצת מעבר ל"ידידות"... רק בשיחות, לא נפגשנו פיזית וכדו', לאחר תקופה של חודשיים ה' עשה איתי חסד וברגע אחד שמימי הבנתי שקורה כאן משהו שהוא לא בסדר וחתכתי את הקשר, וברוך ה' מאז חל שינוי דרסטי ביחס של בעלי, הזוגיות שלנו השתפרה וברוך ה' אנחנו חיים היום באושר, ויצאתי מחוזקת מהסיפור הזה. חלפו מאז 4 שנים, אך עדיין עד היום זה רודף אותי בנקיפות מצפון וחרטה עצומה על מה שקרה, ונכון שלא קרו דברים במעשים, אבל אני משערת שגם הכשלתי את האיש ההוא בינו לבין עצמו, ואני רוצה לדעת האם יש דרך לשוב בתשובה שלימה ולכפר על מעשיי, וגם האם אני צריכה לספר לבעלי על כך. תודה.

תשובה

שלום וברכה,

דרך התשובה למה שאת עשית, היא הדרך התשובה שצריך לעשות, לאחר כל עבירה ונפילה.

ולכן, התהליך הטוב שעשית, הניתוק מאותו אדם, החרטה, הצער, והשמירה שלך בשנים האחרונות, הם עשית תשובה טובה ומבורכת. ולכן

א. עלייך לשכוח מהעבר ולא להתעסק בו, כי הוא אינו מועיל לך.

ב. פנייך צריכות להיות לעתיד, ולדעת להיזהר לא להיכנס למקרים כאלו שוב פעם.

ג. לחזק תמיד את הקשר הזוגי בניכם, בדרך נכונה וקדושה.

ברכה והצלחה