אשת איש בנגיעה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/03/19 12:02 כו באדר א'

שאלה

שלום וברכה,

רציתי לדעת מה הדין אצל איש ואישה שנשואים(לא בניהם אלא כל אחד למישהו אחר) אם יש איסור ועוון אשת איש גם במצב של חיבוק ומגע? נשיקה לדוג' אך לא המעשה עצמו? גם אם זה כן היה מתוך תשוקה ולא רק באופן רישמי- אם יש הבדל? ומה התיקון לחטא זה? תודה רבה, שנזכה לחזור בתשובה שלימה אמן!

תשובה

שלום.

המעשה עצמו של גבר עם אישה נשואה הוא איסור עריות. מהאיסורים החמורים ביותר שבתורה.

מעשי קרבה, כמו למשל מגע (לא כולל רופא), ללא המעשה עצמו, אסורים באיסור לאו מהתורה, והם נכללים במה שאמרו חז"ל, שאם חלילה מציבים פני אדם את את האפשרות לעבור עליהם (גם בלי המעשה עצמו) או למות, הוא צריך למות ולא לעבור עליהם.

לגבי התיקון - כמו בכל עבירה, צריך לשוב בתשובה שלימה על כל חלקיה - חרטה, עזיבת החטא, וידוי וקבלה לעתיד. ובאופן מפורט פה הם צריכים להתרחק מאוד מאוד אחד מהשני, שלא יהיה קשר, ולהתחזק ולהתקדש במיוחד בנושא הזה של צניעות והרחקה בין איש ואשה שאינם נשואים (או בני משפחה).

כל טוב ובהצלחה