אשתי בגדה בי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/04/20 16:20 ח בניסן התשפ

שאלה

שלום רב,

אשתי ואני נשואים 14 שנה (יחד 18 שנה) ולנו שלושה ילדים.

אני מאמין שכמו כל זוג בימינו שעובד ועם ילדים יש עליות ומורדות.

עם כל הקשיים ואחרי מריבות ופיוסים אנחנו תמיד בחרנו להישאר יחד ושלום בית, כי אנחנו אוהבים אחד את השנייה.

לפני מספר ימים חשכו עיניי, נתקלתי בהודעה שהיא שלחה לחבר (מלפני שבועיים) שאינה משתמעת לשני פנים .

לפני ששברתי את הכלים ועשיתי דברים פזיזים כמו להתגרש או לשלוח את ההודעה לכל המכרים שלנו, בחרתי להתעמת איתה מפאת הכבוד שלי אליה.

היא לא הכחישה ואף אמרה שהיה מקרה לפני כחצי שנה, וההודעה שנשלחה כעת אין לה איך להסביר אותה.

יש לציין שלפני כחודש החלטנו ללכת לטיפול, לא לפני גירושים אלא כדי לסדר את הזוגיות שלנו.

היא בכתה, אמרה שהיא אוהבת אותי ולא רוצה שנתגרש, אמרה שהיא מצטערת ולא יודעת למה עשתה את זה - אבל זה דפוס שאני רואה אצל כל אחד/אחת שנתפס כבוגד.

אני כרגע בחרתי שלא לפרק את המשפחה ולהחזיק בכל הכוח, לפחות עד אחרי הטיפול, אבל איך אוכל לבטוח בה שבעוד חצי שנה או בעוד שנתיים לא תנסה לחפש את עצמה שוב? האם זה לא יהיה לנו לרועץ עכשיו בכל ויכוח קטן ואולי עדיף כבר מעכשיו להתגרש ?

אני מאמין שכשמתחתנים זה לטוב ולרע, אתה מתחייב בפני בת הזוג ובפני אלוהים שתעשה הכול כדי לשמור על ברית הנישואים, אבל פגיעה באמון זה בעיה קשה מבחינתי.

אודה לייעוץ רב, כי מה שיש לפסיכולוגים להגיד אני כבר יודע מראש.

בשורות טובות

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתה צודק. עדיף ללכת לטיפול כדי לברר ולפתור באופן מקצועי ויסודי את הקשיים ביניכם.

בתוך הטיפול אתה חייב להעלות את השאלה שהעלית כאן: "איך אוכל לבטוח בה שבעוד חצי שנה או בעוד שנתיים לא תנסה לחפש את עצמה שוב?" וודאי שזו שאלה יסודית מאוד. המשך הקשר, צמיחתו ופריחתו תלויים בשאלה זו.

בעניין ה-'בגידה'. חשוב לציין שלפי ההלכה אסור לאדם להמשיך את קשר הנישואים כשברור לו שאשתו קיימה יחסים מלאים עם גבר אחר. לכן מדריכים את הבעל שלא להאמין.

נכון, היא מודה שנפגשה עם מישהו. אתה לא צריך לדעת מה הם בדיוק עשו. חשוב שלא תאמין שהם קיימו יחסים מלאים.

מהטעם הזה יותר נכון שלא לעשות עם האישה ברור עמוק ומדויק מה בדיוק היא עשתה עם הגבר האחר. זה תנאי הכרחי לשיקום הנישואים.

הערה אחרונה - כלפי השורה האחרונה שלך (ציטוט): 'מה שיש לפסיכולוגים להגיד אני כבר יודע מראש'.

לטעמי, רב אומר דברים - כמו כל מה שרשמתי לפניך. לכן אפשר לומר על הרב "מה שיש לו להגיד אני כבר יודע..."

אבל פסיכולוג לא אומר דברים. פסיכולוג מוביל תהליך. פסיכולוג טוב יביא אותך ואת אשתך להקשיב אחד לשני ולדבר אחד עם השני. פסיכולוג טוב צריך לגרום לך להבין את עצמך יותר לעומק, לגרום לאשתך שתבין את עצמה יותר לעומק, ומתוך העומקים הללו תבססו את הזוגיות שלכם יותר לעומק. תדעו להעמיד אותה על בסיס יותר יציב ובטוח. זה טוב לכם וטוב לילדים שלכם.

בהצלחה!