אקווריום

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/02/20 11:27 כו בשבט התשפ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

ראשית, סליחה על השאלה המוזרה.

יש לי אקווריום קטן עם הרבה דגים, ויש חשש גדול מאוד שבגלל הכמות הגדולה של הדגים באקווריום אז רמת האמוניה תעלה, וכתוצאה מכך הדגים עלולים למות.

האם מותר להרוג מספר דגים על מנת לא לסכן את השאר?

כרגע אין אפשרות להחזיר אותם לחנות, וסיכויי ההישרדות שלהם בדרך לא גבוה...

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם הנתונים נכונים, אני לא מכיר נתוני דגים וצורת המחייה, ומסתמך על דברך.

אפשר להרוג מספר דגים. למרות שאנו פוסקים שצער בעלי חיים הוא מדאורייתא, אבל בהריגת דגים אין צער בעלי חיים. כמו כן אין בזה איסור "בל תשחית" מכיוון שנעשה לתועלת הנשארים. לכן אפשר להרוג חלק לטובת השארת חלק אחר. כפי שעושים דלול עוברים וכן דלול עצים, ההלכה היהודית מסתכלת על התמונה באופן כללי, ולכן יש פעמים שמתירים פעולה מסוימת לטובת הכלל.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ .