אמירת תפילת הדרך מספר פעמים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/03/22 21:21 כג באדר ב'

שאלה

שבוע טוב כבוד הרב:)

לצערי אני מתמודדת עם חרדות ביטחוניות, וזה מתבטא בפחד מפני נסיעה בדרכים.

מאוד מאוד מרגיע אותי להגיד תפילת הדרך, ויעזור לי מאוד להגיד יותר מפעם אחת. רציתי לשאול אם מותר מבחינת ההלכה להגיד מספר פעמים את תפילת הדרך באותה נסיעה, וגם בנסיעות שונות באותו יום, למרות שאני אומרת "ותחזירני לשלום"

תודה מראש!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

את יכולה להגיד כמה פעמים, אבל רק בפעם הראשונה ביום להגיד עם שם ה'.

ואני מאוד ממליץ לומר לאורך הדרך פרקי תהלים. מלבד הערך העצמי שיש באמירתם, נראה לי שזה גם יעזור לחיזוק ביטחונך בה'.

בהצלחה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן