אמונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/12/20 18:47 ו בטבת התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב.

בעז"ה שנה הבאה אני מתחילה שירות לאומי ואני רוצה לחזק את הבסיס שהיה בי כל הזמן וזה האמונה.

ללמוד אמונה, לענות על הספקות מהקטנים עד הגדולים, ולצאת לחיים כשאני מרגישה שהבסיס שלי חזק וחס וחלילה לא רעוע.

לשם כך אשמח לשמוע המלצות לספרים בנושא אמונה, לא רק ספרים עם פסקאות למידה אלא יותר ספרי עיון, שאלות תשובות וכו.. העיקר שהם יהוו תשובות ברורות מספיק.

תודה מראש:)

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בדור שלנו, הספקות לא מתעוררים בגלל שאלות בשכל, לכן גם לא נפתרים בהשגת תשובות בשכל.

השאלות מתעוררות בגלל מה שהעיניים רואות והלב מרגיש. החוסן צריך להגן על העיניים והלב.

לדוגמה: הוכחה שכלית אודות מציאות ד' לא תפתור לך את ההשפעה של הסביבה שמתלבשת הפוך למידת הצניעות של בנות ישראל.

תשובה שכלית לא עומדת כנגד המפגש היומיומי עם תרבות המערב ברחוב, בתקשורת, באופנה, במוזיקה, במסכים ובכל הרוח שמקיפה אותנו.

במילים אחרות: החוסן האמוני שאת מבקשת, חייב לכלול את כל החיים. ספרים חכמים ועמוקים לא מחסנים נגד ההשפעה הרחבה של החילוניות שבתוכה אנחנו חיים.

כדי לחזק את הבסיס עליך לבחור (כבר השנה) בחיים יהודיים:

התפילה יקרה וחשובה לך, את משקיעה בכך את כל הזמן הנדרש.

השבת היא ערך נשגב בעיניך, את עושה הכל כדי לחוש את קדושת השבת.

עליך לפתח תודעת שליחות בכל העשייה שלך בשירות הלאומי. לזכור כל יום שזו שליחות של קודש. את מגויסת בכל הכוחות לעשות הכי טוב והכי מושקע בכל מה שנדרש בשירות.

כדי להצליח בדרך זו עדיף להיות יחד עם חברות שזו דרכן.

ספר ברוח הדברים שנאמרים כאן, יכול לכוון אותך לרוח הזאת -

'חובת התלמידים' של הרב קלונימוס קלמיש שפירא הי"ד

https://he.wikisource.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%91%D7%AA_%D7%94%D7%AA%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9D