אמונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/06/19 22:17 טו בסיון התשעט

שאלה

לאחרונה נשאלתי איך ה' תמיד היה,איך זה הגיוני,אם פתאום אני יגלה שהכל שקר וכו'.אני בן אדם מאמין אבל לאחר ששמעתי תשאלות האלו האמונה שלי התערערה ועכשיו אני מרגיש שאני לא מאמין ב 100% ואני מרגיש שאני חייב להאמין ובלי האמונה ב100% אני מרגיש שאני לא יכול לחיות ברוגע.

תוכל לעזור לי כבוד הרב?

תשובה

שלום

כמובן שזה נושא רחב מלעסוק בו בשו"ת אינטרנטי, אבל על קצה המזלג:

השכל האנושי לא מסוגל לתפוס את מציאות ה'. הוא גם לא מסוגל לתפוס מה זה דבר נצחי. והוא גם לא מבין מה זו בריאה יש מאין.

הדברים הללו ועוד אמיתות אחרות שייכים לתחום האמונה שהיא כח שונה בנפש.

זה לא סותר את השכל ואת ההיגיון, אבל זה לא "הגיוני", אלא זה רובד אחר (כמו שרגש ושכל זה שני דברים שונים - לא מבינים אהבה בשכל ולא מרגישים תרגיל במתמטיקה).

האונה היא ודאות פנימית. כמו האמונה בהיותי חי או האמונה בזה שנכון להיות טוב וישר. אפשר להוכיח את זה? לא. אבל זה ברור וודאי.

יש צורך בשכל והרגש כדי לגלות את כח האמונה. לכן אנחנו מתפללים ולכן אנחנו לומדים אמונה.

צריך ללמוד ולהעמיק בעניין ולחזק את הוודאות במציאותו, בהתגלותו לעם ישראל, בבריאה ועוד ועוד.

מקווה שעזרתי

בהצלחה רבה