אמונה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 17/10/18 22:44 ח בחשון התשעט

שאלה

שלום וברכה יש לי כמה שאלות צורמות לברור.

1) מה זה לדבוק בריבונו של עולם? זוהי מטרת חיינו אבל אין לזה הבנה פרקטית. ברור שאין הכוונה לגשת לערפל כזה באופן קדושתי.אני מחפש פרקטיקה לא הסבר שמימיי?

2)אני לומד באקדמיה היסטוריה, ורואים שלתנ"ך יש הסברי היסטוריה ואיך נכנסת כאן יד ה בסיפור ?כגון עד עתה חשבתי שהכרזת כורש הייתה באמת פקידה (גמרא מגילה) שה זכר את עמו ועכשיו אני מגלה שכורש נתן לכל העמים לחזור לאלוהיהם אז במה מתבטא ההשגחה הוא עשה את זה בגלל צרכיו הפולטיים?

תשובה

שלום לך ותזכי למצוות,

1. לדבוק בבורא פירשו חכמים ללכת בדרכיו כפי שאנו מבינים אותם.

באופן מעשי יותר זה שכל מעשינו בעולם הזה הם מחוברים / דבוקים אליו. עייני במסילת ישרים פרק א שם הוא מסביר את הענין באופן מעשי.

2. יד השם היא נסתרת - אחרת לא היתה לנו בחירה חופשית.

לדוגמא :

הקב"ה זוכר את עמו ולכן מעלה לשלטון את האומה הפרסית (שדרכיה בענין זה שונות מאד מהאשורים וכד'). הוא נותן בלב מלכים לכל העמים לחזור לאלוהים.

זו גדולת הקבה ושזוכר את עמו , ולמען עם ישראל הוא יוצר מהפכה עולמית שמעלה את פרס לשלטון .

יש דוגמאות נוספות

1. באופן פרטי בגמרא מסכת ברכות הקבה מעלה את מחירי החומץ בכל העולם כדי לפצות את בעל החביות שהחמיצו אחרי שהוא תיקן את דרכיו. עיין גם עין איה שם.

2. באחת מאגרותיו באמצע מלחמת העולם הראשונה, כותב הרב קוק זצ"ל שהקבה מביא מלחמה עולמית כדי להופיע משהו - מדינה - לעם ישראל.

בברכה דוד לוי 098987548