המלצות על ספרים בנושא אמונה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 23/12/20 16:22 ח בטבת התשפא

שאלה

היי,

אשמח לספרים שידועים לכם בנושאי אמונה- לא אמונה שהשם ברא את העולם אלא יותר אמונה מסגנון ביטחון בקב"ה, אמונה שהוא דואג לי ורוצה רק בטובתי

תודה רבה.

תשובה

שלום אורי.

יישר כוח על רצונך להעמיק ביסודות האמונה, דבר שחשוב בכל שלב ובכל תחנה בחיים! מצרפת לך כמה הצעות.

כמו כן, תוכל לעשות גם חיפוש כאן באתר ולמצוא עוד תשובות לשאלות שעוסקות בנושאים אלו.

וטיפ אחרון: כמו כל עבודת המידות, גם לגבי אמונה- זה דבר שדורש תהליך וסבלנות. לא ביום אחד נצליח להגיע לדרגה שאנחנו רוצים, אבל לאט-לאט, בשמחה ובסבלנות- נצליח להתקדם בעזרת ה'.

ברכת ה' עליך ויישר כוח!

שרון

הצעות לספרים:

"בגן האמונה"- הרב שלום ארוש

"אמונה ברורה- להסיר ספקות באמונה"- הרב ראובן פיירמן

"לנבוכי התקופה" - הרב משה אביגדור עמיאל זצ"ל

"דע מה שתשיב לעצמך" - הרב זאב קרוב

"מי מפחד משאלות"- הרב אברהם הורביץ זצ"ל.

"אחת שאלתי" – הרב ראובן ששון, זה שו"ת של בני נוער על אמונה והשקפה.

"בניין האמונה"- הרב בלייכר

"לקראתי מצאתיך - פרקי אמונה" הרב חיים סבתו

"אהבת עולם אהבתיך"- הרב חננאל אלרן

ישנם גם ספרים יותר עמוקים, כלומר של גדולי עולם:

"חובות הלבבות"

"כוזרי"