אכילת פירות שגידלה חברה שלא שומרת שמיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/07/22 23:19 ו בתמוז התשפב

שאלה

שלום (ה)רב,

קולגה שלי מגדלת פירות וירקות, ואני יודעת שהיא לא שומרת שמיטה - כלומר בהכרח היא מעבדת את האדמה בשמיטה.

האם מותר לי לאכול מהפירות שהיא מגדלת? (ליצ׳י, מלון…)

.

אני לא רוצה לבייש אותה, כי היא כנראה אפילו לא מודעת לאיסורי השמיטה. השאלה היא אם יש איסור לאכול פירות שעובדו בשמיטה?

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ירקות אין לאכול, מכיוון שזה איסור ספיחין, וכנראה לא נעשה היתר מכירה, ולכן הירק אסור באכילה. לגבי הפירות נראה שאפשר להקל לאכול את הפירות בקדושה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן