אכילת חמץ בשבת שאחרי שביעי של פסח, ומה מברכים ספרדים על מצה בשבת הזו?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 23/04/19 21:46 יח בניסן התשעט

שאלה

שלום הרב

ראיתי שהרב מתיר קטניות בשבת הקרובה.

מה הדין באכילת חמץ שנמכר (והמכירה פוקעת במוצאי יו"ט), בשבת שלאחר יום טוב שביעי של פסח?

מותר בשבת הקרובה לאכול חמץ בכלים שאינם של פסח? ומה הטעם?

מה מברכים ספרדים על מצה בשבת הזו?

תודה רבה

חני

תשובה

שלום

חמץ גמור שנמכר לגוי בערב פסח דרך הרבנות הראשית, מעיקר הדין מותר לאוכלו בשבת שלאחר שבעי של פסח, לאחר שעת צאת החג ועשיית קידוש (חזון עובדיה).

ויש שנהגו להחמיר משום חשש מוקצה, ומשום שיכולים לצאת מכך כמה תקלות עם תערובת החמץ וכלי הפסח, ומשום שהחמץ עדיין של הגוי לפי חלק מהמכירות (הליכות שלמה). אך מעיקר הדין ניתן להקל אף בחמץ גמור. ובחמץ מדרבנן או קטניות לאשכנזים, רוב הפוסקים הקלו.

יסוד המחלוקת ביחס למוקצה- האם אומרים מיגו דאתקצאי לביה"ש אתקצאי לכולי יומא, גם במקרה שהמוקצה נגרם מהיום הקודם ולא מהיום הבא.

בשבת הצמודה לשביעי של פסח, אף הספרדים מברכים על המצה המוציא.

כל טוב