אכילת בשר לפני דור המבול

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/12/21 18:55 כז בכסלו התשפב

שאלה

ידוע שלפני המבול היה אסור לבני האדם לאכול בשר. הותר להם רק אחרי המבול.

ומצד שני מסופר שלמך בן מתושאל הרג את קין בטעות כאשר יצא לציד עם בנו תובל-קין.

איך הגיוני שלמך צד חיות בזמן שהיה אסור?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לדעת הגמ' שאומרת שהתירו אכילת בשר לאחר המבול, אבל הצידה עצמה לכל הצרכים, לבוש, מנעל, כיסוי לא נאסר ולכן היו צדים בע"ח, לשמושים אחרים.

חנוכה של אורה

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן