אכילת אורז בפסח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/04/19 14:21 יב בניסן התשעט

שאלה

שלום הרב,

אמא שלי מרוקאית ואבא אשכנזי (בריה"מ). אבא חילוני ואמא שומרת מצוות ומקפידה על מסורת בית אביה.

ידוע שספרדים אוכלים אורז, אך כך לא נהוג במשפחתה. עם זאת, אחיינים שלי שמתארחים אצלנו אוכלים אורז ויש רצון להתיר אכילת אורז. אביהם של האחיינים מגיע מבית דומה, כשהאבא אשכנזי והאמא מרוקאית. אך אינם דתיים.

האם יש היתר לכך? האם צריך לעשות התרת נדרים? האם מספיק לנהוג באכילת אורז ודי בזה?

תשובה

שלום וברכה

בשל העובדה שבמשפחתה לא היה נהוג לאכול אורז - נראה שקשה להתיר את הדבר.

כל טוב וחג שמח