אי הבאת ילדים לעולם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/12/20 20:39 כז בכסלו התשפא

שאלה

לרב שלום,

האם קראתי נכון בספר הזוהר, פרשת כי תצא, כי היהדות רואה בחומרה אי הבאת ילדים לעולם מתוך בחירה?

מה שאני הבנתי הוא שכאשר אדם ערירי נפטר, נשמתו אינה מתקבלת בעולם הבא, וחוזרת לגלגול נוסף. האם כך? תודה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם יש בגמ' ובחז"ל תרעומת על מי שלא מביא ילדים לעולם, והיה מלך שידע שבניו לא ילכו בדרך ד' ולא רצה להוליד ילדים והנביא כעס עליו. ללמדך את חומרת הדבר שאדם לא בונה את העולם ולא נהיה שותף למעשה בראשית. אמנם יש פעמים שהתירו דברים מסוימים בגלל מעלת הנפש של היחיד אבל זה לא הנחיה לציבור.

חנוכה שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן