אירוח אצל משפחת גוים

חדשות כיפה רבני כושרות 03/08/20 11:10 יג באב התשפ

שאלה

שלום רב!!

אני מתארך אצל גוייםשממש אוהבים את היהודים ואת הדת שלהם!

והגויים לא עובדי אלילים אין צלבים בבית או משהו של עבודה זרה.

בסביבה יש גם יהודים אורתודוקסים ויש בעיר גם שתי בתי חב''ד ,יש יהודים בסביבה אני לא לבד. אצל המשפחה שאני מתארך הם יודעים שאני יהודי שומר מצוות והם גם יודעים שאסור לאכול בשר וחלב יחד או אוכל של גויי וכ''ו.

השאלה שלי אם אפשר שהגויים יביאו לי את האוכל הכשר מהחנות שהיא כשרה או שיש בעיה?

ואשמח אם תומר לי איזה מאכלים כמו פרות וירקות אני יכול לאכול אם יש להם בבית,

תפוח אדמה אני יכול? מים ? איזה מאכלים לא צריך עליהם כשרות?

תודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה

כל מאכל שגוי מבשל נאסר מחמת בישולי גוים, או מחמת הכלים שבהם הוא בושל (פרט למקרים חריגים בדיעבד שלא נוכל למנותם כאן).

לכן האפשרות היחידה היא שיובא בשבילך אוכל ממקום כשר. על מנת שזה ישאר כשר על האוכל להשאר חתום בשתי חותמות באופן שאינו יכול להפתח, עד שתראה את פתיחתו. ומאז לא יעלם מעיניך עד שעת הארוחה.

מובן שאין לאכול בכלי הגוי הטרפים, אלא רק בכלים חד פעמיים, ואין לשתות חלילה יין המוגש שכן הוא 'סתם יינם'. אין לשתות כלל משקאות חריפים בביתו.

מים מכוס חד פעמית אפשר לשתות. גם קפה ללא חלב.

בברכה

יצחק דביר