אינטרנט

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/06/19 10:07 טו בסיון התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

לפני שנתיים וחצי היה לי גלאקסי והתחזקתי שברתי אותו לא רציתי להכניס פלאפון לא כשר כולל אינטרנט אני למדתי מקצוע שצריך לשלוח כל הזמן קורות חיים כמובן ששברתי את הפלאפון כי רציתי בית של תורה עד עכשיו לא היה לי אינטרנט בכלל עכשיו עשיתי אינטרנט של נתיב בשביל המיילים וכו וכמובן שאני משתמשת בו גם לכל מיני מידע שאני צריכה גם אתר הידברות וגם חדשות השאלה היא כזאת האם זה מוריד אותי ברמה הרוחנית? האם אני צריכה להוציא את האינטרנט? ןהאם בעתיד זה יכול לגרום לי בעיות בשלום בית? או כל דבר אחר תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין לתלות אשמה במכשירים או בכוחות אלא באדם עצמו. האדם הוא הקובע את מעמדו ולכן העיקר הוא האדם ומעשיו. התורה צוותה אותנו לא להתקרב לכל מקום סכנה, רוחנית או פיזית, חיוב השמירה נאמר על "נפשותיכם", מפני שעיקר הנפילות הם במציאות הרוחנית של האדם. על כן אדם צריך למגן היטב את המכשירים שבביתו, ומאידך צריך למגן את עצמו. כאשר המכשירים שבבית ממוגנים והאדם ממגן את עצמו (בתורה ויראת שמים) אי"ה לא תהיה ירידה רוחנית אלא אדרבא עליה רוחנית לעבוד את ד' באמת וביראה ולהכניס ברכה לבית.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ