איך מסתדר שמירת ברית עם מצוות שאר כסות ועונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/05/22 17:11 ה באייר התשפב

שאלה

שלום

האם מצוות שמירת הברית היא רק עבור רווקים או יותר מדוייק מי שחי ללא אישה ? כי אם גבר נשוי צריך לקיים מצווה עונה איך הוא ישמור על הברית ?

בברכה

תשובה

שלום

שמירת הברית נוגעת לכל איש מישראל, גם רווק וגם נשוי, אבל המשמעות של שמירת הברית היא לא חיי נזירות במשמעות הנוצרית שלהם (שאצלם מי שרוצה להיות "קדוש" לא מקים משפחה), אלא שהכח המיוחד והעוצמתי הזה יוצא אל הפועל רק במקום המיוחד והראוי לו, כלומר בחיי הנישואין, בקשר שבין האיש והאישה.

מקווה שהדברים הובנו

כל טוב ושבת שלום