איך ולאיפה לתת מעשר?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/08/20 22:34 כג באב התשפ

שאלה

שלום, אני בן 17 ורצית לשאול האם הייתי אמור להביא מעשר גם על מתנות שקיבלתי במהלך השנים? ואם כן איך אדע להעריך כמה להביא?

ולאיפה להביא את המעשר? אפשר לתרום אינטרנטית?

ולא חייב שהכסף שאני מפריש למעשר יהיה מהכסף שקיבלתי ממש נכון? (הכוונה האם אפשר מכסף אחר שלי)

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מעשר כספים הוא מנהג טוב וחשוב בעם ישראל. כל מי שיש לו איזה פרנסה או הכנסה צריך לתת כעשירית לעניים. אבל מי שצריך לדאוג לפרנסתו הוא פטור. לגבי מתנות אם ניתנו לך מתנות שימושיות אין צורך לתת מהם מעשר, אבל אם נתנו כסף כאן יש חובה לתת מעשר.

אין צורך לתת את המעות עצמן, אלא אפשר לתת את שווי המתנות לעניים אפילו בהעברה או הוראה בנקאית וכדו'.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ