איך אפשר להתנקות ממראות אסורים??

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/09/20 09:05 ט בתשרי התשפא

שאלה

אני בחורה דתיה, בת 14 וחצי ולאחרונה ראיתי הרבה מאוד סרטונים לא צנועים.. זה היה סתם משיכה כזאתי של כמה ימים ועכשיו אני ממש מתחרטת ואני רוצה לתקן את הנפש שלי.. זה אפשרי בכלל אחרי שטימאתי את הנפש שלי ככ?? אם כן, מה אפשר לעשות?? חשוב להדגיש שכבר מחקתי כל מה שקשר לזה, ואני לא רואה את זה כבר כמה ימים.. ואני נורא מתחרטת ואני לא רוצה לראות את זה יותר..

ואם אפשר להחזיר לי תשובה כמה שיותר מהר.. תכף יום כיפור ואני רוצה להתנקות מזה..

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מכל דבר אפשר לחזור בתשובה. התשובה כוללת שלשה חלקים. א. חרטה. ב. וידוי. ג. קבלה לעתיד, לעניין החרטה זה מופיע במכתב וכן קבלה לעתיד, אולם הוידוי ביוה"כ כשמתוודים ב"על חטא" תזכירי במפורט את הדברים שכתבת כאן במכתב, ותחזרי ותקבלי עלייך שלא תחזרי לכך. הקבלה חייבת להיות מלאה ושלמה. כמו כן כדאי לפני יום הכיפורים לתת צדקה לעניים. כמו כן כדאי ללמוד דיני ייחוד וקדושת עם ישראל.

חתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ