איך אוכל להיות שמחה בעבודת השם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/09/20 23:10 כג באלול התשפ

שאלה

שלום רב,

בשנה האחרונה התקדמתי מאוד בעבודת השם והתחזקתי. אני אוהבת ללמוד תורה וללכת לשיעורי תורה. מנסה לשמור את כל המצוות ובאמת מנסה רק להתקרב לקב״ה.

כל הזמן אני שומעת שמי שמתקרב לדת ומי שלומד תורה מקבל מין אור פנימי ושמח באמת. אני לא מצליחה לקבל את זה. אני לא מרגישה שאני שמחה, אני לא מרגישה שהנפש שלי שלווה ורגועה. אני מרגישה שמשהו מקולקל אצלי בנשמה. אני מחפשת את האור הזה ולא מוצאת ובאמת שאני מנסה!! איך אוכל להיות שמחה?? תודה רבה !

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שמחה גדולה על הדרך בה בחרת לחיות.

בחיי הזוגיות שבין איש ואישה, ובהתאהבות שלהם, יש תנועות שונות, ואין כל בני אדם זהים בהם. יש שמתאהבים ב״מבט ראשון״; יש שהדבר לוקח להם זמן; יש שההתאהבות היא תוצאה של עבודה משותפת, ויש עוד אין ספור אפשרויות.

ומדוע ? כי תהליך חיבור שתי נשמות אוטונומיות, בעלות ייחוד משלהן - הוא עמוק, ולעתים מורכב ומסובך.

גם בחיי האמונה הדברים כך. אי אפשר ללמוד מאדם לאדם על תהליכי ההזדהות והשמחה. יש כאלה שהדבר נוצר אצלם מיד. ויש כאלה - שצריכות לעבוד. את עושה את הצעדים הראשונים של העבודה, וטוב שכך.

עכשיו צריך לחפש כיצד עולים קומה נוספת.

אולי דרך הניגונים; אולי דרך מציאת חברותא ושמחה ביחד עימה על ההתגלות שתהיה לכם מכוח מפגשכם פנים בפנים; בדרכים שונות שמבקשות ליסוע ברגש ובהזדהות הפנימית. ואט אט אפשר שתמצאו את עצמך מתאהבת.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב